aandacht
geeft een mens
waardigheid

Wat doen wij?

De Tweede Mijl biedt op basis van christelijke naastenliefde hulp aan gemiddeld 125 bezoekers per dag. Deze bezoekers hebben veelal te maken met dak- en thuisloosheid, verslaving en vormen van psychische stoornisen. Ook hebben zij vaak maatschappelijke opvang nodig. In veel gevallen worden bezoekers naar ketenpartners verwezen. Drie keer per week staat de deur van het inloophuis in de Amsterdamse Jordaan voor deze groep mensen open. Ze kunnen bij De Tweede Mijl terecht voor eten, drinken, een luisterend oor en gezelligheid. Ook kunnen ze er douchen en hun vuile kleding inruilen voor schone kleding.

Op verzoek krijgen gasten een voetenbadje met soda om hun stukgelopen voeten te laten verzorgen. Voor de vrijwilligers heeft deze voetverzorging een diepe betekenis, omdat Jezus de voeten waste van zijn volgelingen. Hij schaamde zich niet om dit ‘vieze’ werk te doen.

Ook worden wekelijks momenten van bezinning georganiseerd, waarbij bezoekers en vrijwilligers samen zingen, bidden en uit de Bijbel lezen. Het gaat hierbij zowel om het brengen van het Evangelie op het niveau van de bezoeker als geestelijke gesprekken en om praktische hulp.


Eten en drinken

Vers gekookte soep, ei, worstjes, boterhammen, koffie, thee en limonade. Maaltijden op feestdagen

Goed gesprek

Er is altijd ruimte voor een goed gesprek tussen bezoekers en vrijwilligers. Over praktische zaken zoals een slaapplek maar ook over het weer of andere dingen.

Evangelisatie

Wekelijks worden momenten van bezinning georganiseerd, waarbij bezoekers en vrijwilligers samen zingen, bidden en uit de Bijbel lezen.

Verzorging

Op vrijdag kunnen de bezoekers bij ons douchen en kleding ruilen, de andere dagen kunnen ze een voetenbadje krijgen en is er een kapper aanwezig. een paar keer per maand komt er een pedicure om de (beschadigde) voeten te behandelen


In het kort

Bij De Tweede Mijl kunnen gasten eten en drinken en schone kleding krijgen. Men kan douchen, een behandeling door een pedicure of een knipbeurt door een kapper krijgen. Gasten kunnen meedoen in veegploegen. Er worden gesprekken gevoerd en Kerst- en Paasdiensten georganiseerd. Daarnaast vinden er laagdrempelige evangelisatieactiviteiten plaats.